开启左侧

《反斗奇兵5》傳安仔成家立室回歸 網民嬲爆狠批

1080 32
迪士尼今年初喺財務簡介會上宣布,會投入製作旗下幾個IP嘅新篇章,包括《魔雪奇緣3》(Frozen 3)、《優獸大都會2》(Zootopia 2)同埋《反斗奇兵5》,推翻之前話唔為舊作拍續集嘅原有講法。

《反斗奇兵》作為Pixar招牌作,開第5集正常不過 - 本身角色多而且個個都有觀眾緣,出嘅周邊產品一定多人捧場。而且《反斗奇兵》1995年推出至今已經28年,當年睇嘅細路而家做人父母,兩代人一齊睇,仲唔大收?
而近期有外媒報導,未有官方公布故事大綱嘅《反斗奇兵5》,有傳會將胡迪、巴斯光年等一眾玩具嘅原主人安仔(Andy),重新加入其中,成長咗嘅安仔仲要係已經成家立室,同愛人及仔女一齊出現!
喺《反斗奇兵3》結尾,講到準備入大學嘅安仔將玩具送俾鄰居Bonnie妹妹。去到第4集,胡迪更決定同同伴分道揚鑣,留喺嘉年華會幫助其他玩具。當大家都以為故事去到呢度就「完了吧 如無意外」,竟然有第5集!加上迪士尼老細Bob Iger保證胡迪同巴斯光年都會回歸,連埋「安仔愛回家」呢個消息,唔少網民都話唔收貨。佢地認為前兩集寫到咁死,第5集點先可以將各散東西嘅安仔一家、胡迪同巴斯光年擺返埋一齊?
不過亦有人話,本來以為《反斗奇兵4》畫蛇添足,但睇完又覺得咁樣完更好,因此相信如果安仔真係回歸,迪士尼嘅編劇團隊會砌得掂個故事嘅……但首先你要等編劇罷完工埋位做嘢先。
《反斗奇兵3》安仔同一眾玩具講bye bye.jpg

举报 使用道具

评论 31

ahyung  铂金LV.1  发表于 2023-9-6 00:52:57 | 显示全部楼层
將會有第5集,夠長命系列,距離1995年 第1集差唔多成三十年了,可能係兩三代人一齊睇~~

举报 使用道具

黑化成暗  钻石LV.1  发表于 2023-9-6 04:33:14 | 显示全部楼层
以为第4部结局,出第5部希望能做好

举报 使用道具

刘得滑  黄金LV.1  发表于 2023-9-6 07:49:51 | 显示全部楼层
希望真心做好距

举报 使用道具

小小小明  铂金LV.2  发表于 2023-9-6 08:51:46 | 显示全部楼层
呜呜呜,希望配音都系前几部的原班人马

举报 使用道具

fai8022  黄金LV.1  发表于 2023-9-6 09:21:12 | 显示全部楼层
故事唔好太夾硬嚟就好啦...需然是動話.

举报 使用道具

yzydmja  钻石LV.1  发表于 2023-9-6 09:58:40 | 显示全部楼层
其實開始走下坡?

举报 使用道具

deooihc  铂金LV.2  发表于 2023-9-6 10:18:24 | 显示全部楼层
这个系列挺不错的 一直很喜欢

举报 使用道具

梁汉汶  铂金LV.1  发表于 2023-9-6 11:11:45 | 显示全部楼层
越拍越差~夾硬嚟就好啦

举报 使用道具

cowcow123  铂金LV.1  发表于 2023-9-6 11:33:16 | 显示全部楼层
细个果阵好中意睇

举报 使用道具